Kada reikalingas nekilnojamo turto vertinimas?

Pagrindinė būsto pirkimo ar pardavimo dalis – nekilnojamo turto vertinimas – tai nepriklausomas, nešališkas turto vertės įvertinimas. Turto vertinimas, kurį atlieka licencijuotas arba sertifikuotas specialistas, paprastai grindžiamas panašiais pardavimais kaimynystėje ir rinkoje, taip pat vizualiu namo būklės patikrinimu. Įvertinimai būtini perkant ir parduodant būstą, nes bankai neskolins pinigų, jei vertinama būsto vertė yra mažesnė už paskolos sumą. Tačiau kartais gali prireikti įvertinimo arba jis gali padėti sutaupyti pinigų.

Prieš parduodant namą

Namų savininkai, ketinantys pateikti savo namą į rinką, gali turėti išankstinį įvertinimą, kad būtų galima geriau suprasti būsto rinkos vertę. Tai gali padėti nustatyti realią prašomą kainą ir padidinti greito pardavimo tikimybę.

Namo refinansavimas

Kai refinansuojate savo namą, iš tikrųjų pakeičiate seną kainos spėjimą nauju, nes jūsų būsto vertė gali pakisti nuo tada, kai pirmą kartą jį įsigijote. Dėl šios priežasties skolintojai pareikalaus įvertinimo, siekdami užtikrinti, kad nauja suma būtų pagrįsta šiandienine namo verte. Jei būsto vertė padidėjo nuo jo įsigijimo, galbūt galėsite gauti pinigų kaip refinansavimo dalį. Tačiau, jei ji sumažėjo, jums gali kilti sunkumų gauti naują paskolą. Skirtingai nuo refinansavimo, būsto nuosavybės paskolos  yra antroji paskola. Suma, kurią galite pasiskolinti kaip būsto paskolą, daugiausia priklauso nuo nuosavo kapitalo, kurį turite po to, kai likusi hipotekos vertė atimama iš dabartinės būsto vertės. Jei jūsų būsto vertė sumažėjo, jūs negalite gauti būsto nuosavybės paskolos.

Mokesčių apskaičiavimų apskundimas

Daugelyje valstijų nekilnojamojo turto mokesčiai apskaičiuojami pagal tikrąją jūsų namo rinkos vertę. Jei jūsų būsto vertė, nurodyta jūsų nekilnojamojo turto mokesčio sąskaitoje, atrodo per didelė (pvz., būsto kainos jūsų kaimynystėje ar mieste sumažėjo), galite pateikti apeliaciją dėl įvertinimo. Nepriklausomas įvertinimas gali padėti sustiprinti jūsų bylą, o tai galiausiai gali sumažinti metinį nekilnojamojo turto mokestį. Apmokestinimo procesas skiriasi priklausomai nuo valstijos ir vietovės, todėl būtinai patikrinkite, ar jūsų valstija ar vietovė leidžia namų savininkams pateikti savo vertinimus, kai kreipiamasi dėl nekilnojamojo turto mokesčio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *