Plaukimas Lakaja: kaip pasiruošti baidarių žygiui

plaukimas baidarėmis

Plaukimas baidarėmis – puiki idėja turiningam laisvalaikiui. Mėgstate gamtą, vandens pramogas ir norite patirti daug įspūdžių? Baidarės yra puiki idėja. Jeigu jau plaukėte ne vieną kartą, verta pagalvoti apie naujus maršrutus. Pavyzdžiui, plaukimas Lakaja gali būti puikus pasirinkimas tiems, kurie jau ne pirmą kartą yra buvo  baidarių žygiuose. Ko tikėtis iš tokio plaukimo ir kaip jam pasiruošti?

Kodėl Lakaja tokia populiari?

Baidarės yra puikus laisvalaikio praleidimas ne tik vasarą, bet ir kitais metų laikais. Visgi, būtent vasarą plaukiančių yra daugiausiai. Baidarių nuoma yra puikus pasirinkimas įvairiomis progomis. Pavyzdžiui, jeigu tiesiog norite smagiai praleisti laisvalaikį su šeima ar draugais, verta leistis į žygį su baidarėmis. Taip pat baidarės labai dažnai pasirenkamos kaip įmonių vakarėlių idėja. Tai puiki pramoga, kuri leidžia ne tik susibendrauti kolegoms, bet ir išmokti kartu bendradarbiauti nestandartinėse situacijose.

Lakaja yra puiki upė net ir tuomet jeigu jau esate ne kartą išbandė baidarių nuomos pramogas. Ji teka per Labanoro girią, todėl dažniausiai yra pasirenkama dėl išskirtinių vaizdų plaukiant upe ir dėl puikių stovyklaviečių ant upės kranto. Plaukimas Lakaja yra puiki galimybė atsipalaiduoti, pabėgti nuo miesto šurmulio ir pasimėgauti nepaprasto grožio lietuviška gamta.

Be to, Lakaja yra upė, kuria įdomu plaukti ne vieną dieną. Jeigu galvojate apie ilgesnį laisvalaikį, verta pasirinkti ne vienos, o dviejų dienų maršrutą. Tai puiki idėja, jeigu norite nakvoti palapinėse ir pasimėgauti gamta. Žinoma, galima išsinuomoti ir sodybą, o kitą dieną tęsti plaukimą nuo jos. Lakajos upė tam ypač gerai tinka. Tokį variantą dažnai pasirenka šeimos, plaukiančios su vaikais, kurie per vieną dieną negali įveikti ilgų maršrutų upe.

Kaip pasiruošti plaukimui?

Net jeigu jau esate plaukę baidarėmis, nereikėtų galvoti, kad viskas yra paprasta. Visgi, plaukimui baidarėmis reikėtų pasiruošti, nes upėje gali nutikti visko. Geriausiai ruoštis netikėtoms situacijoms ir džiaugtis, jeigu jos nenutiko. Tam į baidarę reikėtų pasiimti atsarginius drabužius. Kad plaukime neišalktumėte, turėkite užkandžių ir gėrimų. Plaukimas Lakaja padovanos puikių vaizdų ir bus puiki proga papietauti gamtoje.

Taip pat nepamirškite, kad geriausiai baidarėje visus daiktus laikyti apsaugotus nuo vandens. Tam puikiai tinka maišai, kuriuos užriškite, jeigu netyčia baidarei apvirtus, daiktai iškristų ar į baidarės vidų pribėgtų vandens. Ir nepamirškite su savimi turėti gelbėjimo liemenes, net jeigu esate puikus plaukikas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *