Kaip vyksta skolų išieškojimas?

Tai labai priklauso nuo konkrečios situacijos bei pačio skolininko. Kadangi scenarijai gali būti pakankamai įvairūs. Aišku, pačiu blogiausiu atveju nepavyks apsieiti be teismo. O vėliau ir be antstolių pagalbos, kurie gali padėti atgauti tai, kas priklauso jums. Tačiau ne visuomet tenka nueiti tokį tolimą bei gana varginantį kelią. Kadangi kartais skolininkui užtenka sulaukti oficialaus teisinio rašto, kad suprastų, jog situacija rimta ir taip lengvai išsisukti nepavyks. Tuo labiau, jeigu jis turi, ką prarasti, kitaip tariant, iš ko galėtų būti išieškoma negrąžinta suma. Tokiu atveju viskas bus paprasčiau ir neretai įsipareigojimai gali būti įvykdyti gana greitai bei savanoriškai. Kadangi tai padės išvengti tolimesnių nemalonumų.

Kiek laiko tai gali užtrukti?

Kaip ir pats procesas, taip ir jo trukmė gali labai skirtis priklausomai nuo aplinkybių. Dažniausiai tai yra vieno žmogaus sprendimas bei apsisprendimas. Jeigu skolininkas sąmoningai vengia savo įsipareigojimų arba neturi jokių galimybių juos įvykdyti, tuomet viskas truks ilgiau. Kadangi bus reikalingas ne tik teismo sprendimas, bet ir paskutiniame etape sekantis skolų išieškojimas. Aišku, nenorint laukti metų ar daugiau yra ir paprastesnių variantų kaip galima atgauti bent didžiąją dalį sumos. Taip pat kai kuriais atvejais gali padėti šios srities specialistai. Kadangi tai leidžia suprasti skolininkui, jog situacija tampa rimta ir jūs neketinate taip paprastai nusileisti arba tęsti vilkinimo. Kas dažniausiai ir būna pagrindinė problema.

Kada verta ieškoti profesionalios pagalbos?

Praktiškai visuomet, kai skolininkas nevykdo savo įsipareigojimų. Kadangi praktikoje galima rasti begalę pavyzdžių, kuomet žmonės laukia, leidžia vilkinti visą procesą bei tikisi, kad pavyks susitarti gražiuoju. Bet tokios tendencijos rodo, jog neretai gali būti reikalingas net ir skolų išieškojimas. Nors dažnu atveju viską pavykstą išspręsti žymiai paprasčiau. Bet tikrai ne savarankiškai. Kadangi tokie skolininkai sureaguoja bei susimąsto tik tuomet, kai gauna oficialų teisinį pranešimą. Tai padeda labai greitai suprasti situacijos rimtumą ir dažnu atveju viskas išsisprendžia taikiai. O jeigu ne, tuomet profesionali pagalba bus dar labiau reikalinga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *