Elvio Preslio dainos ir jų originalai

Elvis

Elvis Preslis buvo muzikos dievas praėjusio amžiaus 60-70 metais. Jis atsimenamas iki šiol, o jo dainuojamos dainos skamba iki pat dabar radijuje ir kino filmuose. Jas mintinai žino milijonai žmonių visame pasaulyje. Viskas čia būtų gerai, bet yra vienas niuansas. Elvis Preslis buvo koverių muzikantas.

Elvis Preslis pats nesukūrė nė vienos dainos, nors galėjo groti keletu instrumentų, neparašė žodžių jokiai dainai. Tai padarė kiti žmonės specialiai jam, kino filmams, kuriuose popmuzikos karalius vaidino arba tiesiog paėmė jau seniau buvusias populiarias melodijas ir jas adaptavo.

Netikite? Palyginkite patys.

Can‘t Help Falling in Love

Ši daina pasaulį užkariavo 1961 metais, kai ją sudainavo Elvis Preslis. Dar prieš metu kitapus Atlanto, Prancūzijoje, ši daina skambėjo kiek kitaip.

Pasirodo, tai labai sena prancūziška daina apie meilę „Plasir D’Amour“, pirmą kartą užfiksuota dar 1784 metais.

Unchained Melody

Klipo pradžioje Elvis sako: Tai daina, kurią aš ką tik įrašiau… Taip, jis ją ką tik įrašė, tik suskambėjo ši daina 1977 metais. Jos istorija yra tikrai įdomi. Iki tol ji jau buvo perdainuota kitos grupės „The Righteous Brothers“, ir skamba ji tikrai įspūdingai.

Duetas šią dainą prikėlė antram gyvenimui 1965 metais. Na, o kaip tada skambėjo originalas? Pasirodo, ši melodija išpopuliarėjo po kino filmo „Unchained“, kuris pasirodė dar 1955 metais:

Bet iš tiesų ši daina dar senesnė ir ją atliko ne vienas populiarus Amerikos daininkas. Štai video apie šios dainos istoriją:

Are You Lonesome Tonigt?

Elvis Preslis ištirpdė milijonų moterų širdžių su šia daina. Nuo 1960 metų ši daina iki šiol populiari ir gerai atpažįstama. Bet koks jos originalas?

Originali daina pasirodė 1927 metais, iki tol ji buvo perdainuota ne vieną kartą.

Love me Tender

Viena iš geriausių baladžių muzikos istorijoje. „Love me Tender“ iki šil susilaukia itin daug dėmesio. Kai ją dainavo Elvis Preslis nuo 1956-jų, moterys tiesiog klykė iš ekstazės.

Šios dainos istorija – labai sena. Tai Amerikos pilietinio karo laikų daina – Aura Lea. Ji parašyta dar 1861 metais. Tiesa, žodžiai tada buvo visiškai kiti. Elvio Preslio daina yra su nauju tekstu.

Always on My Mind

Pasakiška daina, tiesa? Širdį virpinanti, ašarėlę varanti, su įspūdinga energija ir polėkiu. O kaip originalas?

Šį kartą nereikėjo laukti šimto metų, kad ši daina sudomintų patį muzikos karalių.

Pirmoji šią dainą sudainavo Brenda Lee 1972 metais pavasarį. Vasarą ją jau dainavo Elvis ir visus laurus užsirašė sau.

It‘s Now or Never

Šią dainą perdainavo visi, kas tik norėjo ne tik Amerikoje, bet ir Lietuvoje. Tai populios italų dainos „O sole mio“ versija. Neapolietiška dainelė buvo sukurta dar 1898 metais.

Tai garsiausias pasaulyje koveris, kurį vėliau dainavo nuo rokerių iki operos solistų.

Elvis Preslis buvo labai populiarus ir visos jo atliekamos dainos susilaukė didžiulio populiarumo. Tiesiog savų dainų jis niekada neturėjo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *