Automobilių laužo supirkimo kainos: parduodant metalo laužą, svarbūs keli dalykai

Jei norite atsisakyti savo transporto priemonės ir gauti už tai pelno, automobilių laužo supirkimas yra geriausias būdas tai padaryti. Tiesa, norint gauti daugiausiai naudos, kad automobilių laužo supirkimo kainos būtų kuo aukštesnės, būtina atkreipti dėmesį į kelis dalykus.

Kada metalo supirkimas apsimoka?

Jei manote, kad už automobilį gausite mažiau nei 500 eur, turėtumėte atsisakyti savo automobilio, priduodami jį metalo supirkėjui, o ne jį parduoti. Tokiu atveju automobilių laužo supirkimo kainos bus didesnės nei bandant parduoti seną automobilį.

Svarbu atkreipti dėmesį į transporto priemonės techninę būklę. Jei išsiskleidė oro pagalvės arba avarijos metu buvo apgadintas automobilio rėmas, galite tikėtis, kad automobilis bus atiduotas į metalo laužą. Jei automobilis nevažiuoja ir reikia kapitalinio remonto, kad jis veiktų, pasverkite, ar galite gauti pinigų už transporto priemonę. Tai bus geras pasirinkimas, jei turite specialią ar prabangią transporto priemonę, kurią kas nors norės naudoti kaip projekto automobilį.

Ką būtina žinoti prieš priduodant automobilį?

Kad automobilio laužo pridavimas būtų sėkmingas, atminkite, kad:

  • Automobilių laužo supirkimo kainos skiriasi. Skirtingi pardavėjai jums pasiūlys skirtingas pinigų sumas už automobilį, todėl verta palyginti skirtingus pasiūlymus. Derėdamiesi dėl kainų, turėkite informaciją apie automobilį, pvz., automobilio markę, modelį, techninę būklę. Žinokite, kas negerai su automobiliu, ir būkite pasirengę pasidalinti ta informacija su metalo supirkėju, kad jis galėtų pateikti tikslią kainą.
  • Metalo supirkimas turi vykti skaidriai ir saugiai: būtina įsitikinti, kad metalo laužo pirkėjas turi licenciją ir savo veiklą vykdo legaliai.
  • Išimkite asmeninius daiktus
  • Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti prieš išmesdamas automobilį, yra pašalinti viską, be ko negalite gyventi. Taigi, prieš priduodami transporto priemonę, įdėmiai ją apžiūrėkite, kad neliktų vertingų daiktų.
  • Pašalinkite vertingas automobilio dalis. Tokie daiktai kaip elektronika, padangos ir ratlankiai, buferiai ir net jūsų transporto priemonės išmetimo sistema gali būti parduodami atskirai, už papildomus pinigus.
  • Atšaukite automobilio draudimą. Jei automobilis vis dar apdraustas, būtinai atšaukite arba pakeiskite savo polisą, kad sutaupytumėte pinigų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *