Fotodrobė – ideali dovana draugui, antrai pusei, tėvams

fotodrobės

Idėjų, ką padovanoti gimtadienio ar kitokio jubiliejaus proga yra begalės. Reikia tik išsirinkti tinkamą ir ją įgyvendinti. Šiandien siūlome vieną nuostabią idėją, kur yra pakankamai nebrangi, bet visiškai įspūdinga. Tai fotodrobė.

Fotodrobės yra ant sintetinio audinio atspausdintos nuotraukos ir užtemptos ant vidinio medinio rėmelio. Rėmelis gali būti stačiakampis arba kvadratinis. Jei stačiakampis, tai horizontalus, vertikalus arba panoraminis – sudurtas iš dviejų ar daugiau stačiakampių rėmelių. Svarbu, kad fotodrobės plotis neviršytų 100 cm – 1 metro. Toks apribojimas taikomas dėl spaudos mašinos galimybių, nes fotodrobė yra vientisa, ji nesujungta kažkur per vidurį.

Kada dovanojamos fotodrobės?

Fotodrobės gali būti padovanotos pačiomis įvairiausiomis progomis.

  • Gimtadieniai;
  • Vestuvės;
  • Vestuvių sukaktuvės;
  • Krikštynos;
  • Jubiliejai.

Fotodrobė retai, bet gali būti dovana kolegoms darbe. Aišku, viskas priklauso nuo to, kaip kolegos bendrauja ir kaip kolektyve jaučiasi tas žmogus, kuriam tokia dovana bus dovanojama.

Kaip padaryti įspūdingą fotodrobę dovanai?

Paprasta fotodrobė namuose dažniausiai vaizduoja šeimos narius, augintinius, vaikus, ar tiesiog portretą. Tai gana tradiciniai vaizdai, todėl, norėdami padaryti dovaną tikrai ypatingą, draugai turėtų surasti tokias fotografijas, kurios būtų itin charakteringos ir netgi savotiškai meniškos.

Galima padaryti fotografijų koliažą – į vieną sujungti 3-5 skirtingas nuotraukas su momentais iš bendrų susiėjimų, veiklos. Toks koliažas primins gerą laiką, praleistą su draugais.

Fantazijos, kuriose dalyvauja jubiliatas – irgi patrauks dėmesį. Tik čia jau reikės profesionalaus dizainerio pagalbos. Taip jubiliatas gali įsikūnyti į Žvaigždžių karų personažą, Napoleoną ar kitą istorinę asmenybę, netikėtai atsirasti žymiausiose fotografijose su politikais ir pan. Tokia idėja gali būti labai humoristinė, tačiau nereiktų perspausti, kad jubiliatas neatrodytų kaip koks oligarchas, samdantis dailininkus piešti jo portretų.

Šeimos nuotraukų draugams nereiktų dovanoti. Tai labai intymios ir asmeniškos nuotraukos, todėl draugai ir kolegos dažniausiai nėra gerai informuoti, kaip klostosi santykiai, kokios vertybės aktualios šeimoje, už uždarų durų. Tokias fotodrobes jubiliatas gali pasidaryti pats.

Atminkite, kad nuotraukos turi būti itin kokybiškos. Spausdinant didesnių formatų fotodrobes, vaizdas tampa neryškus, atsiranda „kvadratėliai“. Dėl šios priežasties fotodrobėms nelabai tinka nuotraukos iš socialinių tinklų, padarytos su DI įrankiais arba tiesiog fotografuotos priekine telefono kamera, kuri paprastai mėgsta uždėti filtrus. Jie mažina nuotraukos kokybę, o tokią nuotrauką išdidinus, ji tampa nebe tokia ryški.

Fotodrobę reiktų įvynioti į dovanų popierių. Įteikus tokią dovaną, rekomenduojama paprašyti išpakuoti iš karto, kad visi pamatytų, kas ten pavaizduota. Fotodrobės yra labai geros dovanos, tik reikia tinkamai parinkti nuotraukas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *