Skyrybos: ką turite žinoti

Kai santuoka baigiasi, sutuoktiniai ir jų vaikai dažnai susiduria su stresą keliančių įvykių audra: nauja gyvenimo tvarka, bendravimo tvarka ir, žinoma, sprendimai dėl turto ir pinigų. Dėl šių pokyčių sukeltų emocijų sutuoktiniams gali būti sunku suprasti teisinį skyrybų procesą ir netgi gali sumažėti jų gebėjimas priimti pagrįstus sprendimus. Išgyventi skyrybas gali būti lengviau, jei būsite informuoti apie šį procesą prieš jam prasidedant. Todėl jei jums aktualios skyrybos internetu ir norite kuo greičiau bei sklandžiau nutraukti santuoką, šie keli patarimai yra būtent jums.

Nesitikėkite „laimėti“ skyrybų bylos

Daugelis žmonių pradeda skyrybas tikėdamiesi „nugalėti“ savo sutuoktinį teisme. Iš tikrųjų skyrybų bylose retai kada būna tikras laimėtojas. Tipinės skyrybos apima įvairius klausimus, pavyzdžiui, vaikų globos, išlaikymo ir turto padalijimo. Retai kada besiskiriantys sutuoktiniai galiausiai gauna viską, ko nori. Pavyzdžiui, vienam iš sutuoktinių gali būti paskirta pagrindinė fizinė vaikų globa, tačiau jis gali gauti daug mažesnę sutuoktinio išlaikymo sumą, nei prašė; praktiškai neįmanoma atskirti „laimėtojo“ nuo „pralaimėtojo“, todėl bandyti „laimėti“ yra beprasmiška.

Vietoj to, prieš eidami šiuo keliu, apsvarstykite visapusiškos teisminės kovos pasekmes. Be daugybės tūkstančių eurų, kuriuos išleisite, karštame skyrybų mūšyje labiausiai gali nukentėti jūsų vaikai. Nusėdus dulkėms, greitai galite pamiršti, kas „laimėjo“.

Nepriimkite svarbių sprendimų jų gerai neapgalvoję

Skyrybų metu tenka priimti daugybę gyvenimą keičiančių sprendimų. Pavyzdžiui, jums gali tekti nuspręsti, ar reikia parduoti šeimos namus. Atsispirkite impulsui priimti greitą sprendimą vien tam, kad byla būtų baigta. Priimdami svarbius sprendimus, labai svarbu apsvarstyti galimas pasekmes.

Netaikus skyrybų procesas kenkia vaikams

Lengva pasinerti į akimirkos karštį. Tačiau žiaurių dalykų sakymas sutuoktiniui jūsų vaikų akivaizdoje gali turėti ilgalaikį poveikį. Psichologiniai tyrimai rodo, kad kuo daugiau tėvai barasi skyrybų metu, tuo labiau visas procesas kenkia vaikams. Kai ketinate pasakyti ką nors skaudaus, prieš kalbėdami skirkite sau laiko pagalvoti. Paprasta taisyklė – prieš atsakydami į klausimą ar išsakydami teiginį suskaičiuokite iki dešimties.

Be to, jei nėra buvę smurto ar nepriežiūros atvejų, jūsų vaikai ir toliau palaikys santykius su kitu iš tėvų. Kad ir kaip būtumėte nusivylęs savo sutuoktiniu, neturėtumėte bandyti atgrasyti ar trukdyti sveikam tėvų ir vaikų ryšiui. Galite apsvarstyti galimybę paprašyti patyrusio psichologo konsultuoti vaikus dėl skyrybų, taip pat kreiptis į šios srities specialistą ir dėl savęs, kad sužinotumėte, kaip spręsti vaikų poreikius šio sudėtingo proceso metu.

Netikėkite viskuo, ką kiti žmonės jums pasakoja apie savo skyrybas

Jūsų išsiskyrę draugai gali jums patarti, kas turėtų nutikti jūsų skyrybų metu. Deja, informacija ir patarimai, kuriuos gaunate iš kitų žmonių, gali būti klaidinantys arba klaidingi. Kiekvienos skyrybos susijusios su skirtingais klausimais. Jūsų draugai gali manyti, kad tai, kas įvyko jų skyrybų metu, yra tipiška, tačiau geriau nesiremti kažkieno kito patirtimi. Vietoj to pasikliaukite patarimais, kuriuos gausite iš advokato, psichologų ir finansų konsultantų, kurie yra susipažinę su jūsų atvejo specifika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *