Muzikos stiliai – kokie populiariausi Lietuvoje

Muzikos stiliai, kurie yra populiariausi Lietuvoje. Atsakyti į šį klausimą nėra labai sudėtinga, nes užtenka tiesiog šiek tiek panaršyti youtube.com svetainėje. Į akis iškart kris toks faktas, jog daugiausiai perklausų surenka hip hopo bei repo kūriniai.

Populiariausi muzikos stiliai – hip hopas ir repas

Pavyzdžiui tokių Lietuvos muzikos atlikėjų, kaip Alekna, Lilas ir Innomine, Mad Money, 8 kambarys vaizdo klipai kartais yra peržiūrimi ir ne vieną milijoną kartų. Kaip pavyzdžiui Aleknos kūrinys „Tu esi noriu” internete buvo perklausytas daugiau kaip 10 milijonų kartų. Primename, kad lietuvių pasaulyje yra tik apie 3.5 milijono 🙂

Muzikos stilius – populiarioji estrada

Žinoma, pagrindiniai minėtų kūrinių gerbėjai yra jauni žmonės. Tuo tarpu vyresniems labiau patinka „lengvesni”, melodingesni muzikos stiliai. Tokie kaip populiarioji estrada, pop muzika. Pavyzdžiui mūsų šalyje vis dar yra labai populiarūs tokie atlikėjai ir jų dainos, kaip Džordana Butkutė, Saulius Prūsaitis, Kastytis Kerbedis, Man-GO, Rondo, Pikaso, Vytautas Šiškauskas bei daugelis kitų.

Electronica, Ambient, IDM, Šokių muzika

Šiems muzikos stiliams save priskiria tokie populiarūs atlikėjai, kaip Jazzu, Monique, Daddy was a milkman, Beatrich. Pastarosios kūrinys „Superstar” tapo populiaria daina ir už Lietuvos ribų.

Na ir žinoma, originalios dainos, kad ir kokio muzikos žanro jos bebūtų taip pat atranda savą klausytoją. Kaip pavyzdį galime paminėti grupę „The Roop”, kurios atliekamas kūrinys „On fire” tapo eurovizinės atrankos daina nugalėtoja bei sulaukė didelio populiarumo visoje šalyje ir už jos ribų.

Pop rokas – populiarus muzikos stilius

Minėta grupė „The Roop” save priskiria pop roko muzikos stiliui. Šiam žanrui iš dalies taip pat dar galėtume priskirti Marijoną Mikutavičių. Andrių Mamontovą ir tt.

O kokį muzikos stilių jūs dar norėtumėte paminėti, ko mes nepaminėjome? Kviečiame pasidalinti savo nuomonėmis šio pranešimo komentarų skiltyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *