Populiariausių Lietuvos muzikos grupių sąrašas

Šįkart Popdainos.lt tinklaraščio kolektyvas ėmėsi nelengvos užduoties. Nusprendėme muzikos gerbėjams surašyti ir pateikti populiariausių visų laikų Lietuvos muzikos grupių sąrašą. Pristatysime tas populiarias Lietuvos muzikos grupes, kurios aktyviai veikė nuo 1990-ųjų metų iki šių dienų. Būtent minėtais metais Lietuva atgavo nepriklausomybę ir prasidėjo didelis pop muzikos bumas.

Populiariausių Lietuvos muzikos grupių sąrašas:

1. Rondo. Pradedame mūsų manymu nuo pačios populiariausios ir ilgiausiai gyvuojančios Lietuvos muzikos grupės. Šio kolektyvo veiklos pradžia – 1976 metai, o jos aukso amžius prasidėjo nuo 1990 metų. Ilgametis grupės vokalistas – Aleksandras Ivanauskas. Geriau žinomas sceniniu vardu „Fara”. Grupė Rondo yra laimėjusi daug muzikos apdovanojimų bei savo dainomis užkariavusi tūkstančių lietuvių širdis.

2. Foje – legendinė Lietuvos muzikos grupė, kuri susikūrė 1983 metais ir su pertraukomis gyvavo iki 1997 metų. Vienos populiariausių visų laikų muzikos grupės lyderis buvo Andrius Mamontovas. Po grupės veiklos nutraukimo A.Mamontovas tęsė savo solinę karjerą. Siūlome pažiūrėti paskutinį FOJE koncertę 1997.05.17 dieną Vilniaus Vingio parke. Buvo užfiksuotas rekordinis žiūrovų skaičius – 60 000 žmonių. Geriausios FOJE dainos paskutinį kartą nuskambėjo gyvai.

3. Hiperbolė. Viena populiariausių 20 amžiaus Lietuvos muzikos grupių, kurios veikla prasidėjo 1974 metais ir su pertraukomis tęsėsi iki 1998 metų. Pagrindinis Hiperbolės vokalistas – Igoris Berinas. Šios Lietuvos muzikos grupės dainos dažnai skamba ir šių dienų Lietuvos muzikos šventėse bei festivaliuose.

4. Antis. Grupė Antis ir jos lyderis Algirdas Kaušpėdas yra puikiai žinomi vardai senesniajai Lietuvos kartai. A.Kaušpėdą galima įvardinti ir kaip vieną Lietuvos nepriklausomybės šauklių, kurie kvietė žmonės nepaklusti sovietinei represijai ir kovoti už savo laisvę. Lietuvos muzikos grupė „Antis” pirmąjį koncertą surengė 1984 metais.

5. SEL – viena populiariausių visų laikų Lietuvos muzikos grupių, kurios veiklos pradžia yra 1992 metai. Tuo tarpu šio kolektyvo lyderis Egidijus Dragūnas yra vienas skandalingiausių visų laikų mūsų šalies dainininkų. SEL grupė gyvuoja ir 2019 metais, tad tai viena iš ilgaamžiškiausių Lietuvos muzikos grupių. Pristatome vieną pirmųjų šios grupės hitų.

Sąrašą papildysime…

Įrašo “Populiariausių Lietuvos muzikos grupių sąrašas” komentarų : 1

  1. Hiperbole buvo ,yra ir isliks visu laiku geriausia LT grupe!!!!cia ir durniui aisku!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *