Uogos: kokios naudingiausios ir ką skanaus ruošti iš jų?

Šviežios uogos – tai nuostabus vasaros sezono akcentas, pasižymintis puikiu skoniu ir maistingomis savybėmis. Naudingiausios vasaros uogos yra braškės, mėlynės, avietės ir gervuogės. Šios uogos ne tik skanios, bet ir kupinos vitaminų, antioksidantų ir skaidulinių medžiagų, kurios prisideda prie bendros sveikatos ir geros savijautos.

  • Braškėse gausu vitamino C, mangano ir antioksidantų, kurie padeda stiprinti imuninę sistemą ir mažinti uždegimus. 
  • Mėlynės žinomos dėl didelio kiekio antioksidantų, ypač antocianinų, kurie palaiko širdies sveikatą ir smegenų veiklą. 
  • Avietės yra puikus skaidulinių medžiagų, vitaminų C ir K bei antioksidantų šaltinis, gerinantis virškinimą ir odos sveikatą. 
  • Gervuogėse yra vitaminų C ir K. Šios uogos pasižymi priešuždegiminėmis ir priešvėžinėmis savybėmis.

Sezoniniai nuolaidų leidiniai padeda rasti šias šviežias uogas geriausiomis kainomis!

Receptai

Pateikiame tris paprastus ir gardžius receptus, kurie leis mėgautis uogomis:

  1. Gaivios uogų salotos

Ingredientai: 

  • 2 puodeliai mėgstamų uogų (pvz. braškių, mėlynių, aviečių, gervuogių)
  • 1 valgomasis šaukštas medaus arba agavų sirupo
  • 1 valgomasis šaukštas žaliosios citrinos sulčių
  • Šviežių mėtų lapelių (nebūtina)

Į didelį dubenį suberkite uogas. Atskirame indelyje sumaišykite medų / agavų sirupą ir žaliosios citrinos sultis. Juo apšlakstykite uogas, atsargiai išmaišykite. Jei norite, papuoškite šviežių mėtų lapeliais. Saldžias salotas patiekite atšaldytas.

  1. Pusryčių dubenėlis su uogomis

Ingredientai:

  • 1 puodelis įvairių uogų (jei norite sutaupyti, pažiūrėkite, kokias akcijas siūlo nuolaidų leidiniai)
  • 1 bananas
  • 1/2 puodelis graikiško jogurto (gali būti ir veganiškas jogurtas)
  • 1/2 puodelis migdolų augalinio pieno ar kito mėgstamo gėrimo
  • 1 valgomasis šaukštas medaus (nebūtina)
  • Priedai (granola, griežinėliais supjaustytas bananas, čija sėklos ir pan.)

Sutrinkite uogas, bananą, graikišką jogurtą, migdolų pieną ir medų iki vientisos masės. Supilkite mišinį į dubenėlį. Ant viršaus užberkite granolos, griežinėliais pjaustyto banano, čija sėklų ir papildomų vaisių ar uogų. Patiekite iš karto ir mėgaukitės gaiviais, maistingais pusryčiais!

Čija pudingas su uogomis

Ingredientai: 

  • 1 puodelis uogų 
  • 1/4 puodelis čija sėklų
  • 1 puodelis migdolų pieno (arba bet kokio kito pasirinkto pieno)
  • 1 valgomasis šaukštas klevų sirupo arba medaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Sumaišykite migdolų pieną, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Į mišinį suberkite čija sėklas ir gerai išmaišykite, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų. Leiskite mišiniui pastovėti apie 10 minučių, tada dar kartą išmaišykite. Mišinį laikykite šaldytuve per naktį, kol mišinys sutirštės iki pudingo konsistencijos. Paruoštą patiekti pudingą papuoškite uogomis ir patiekite. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *