Barkodų skaitytuvai – paprastesniems procesams

skaitytuvai

Gyvename informacinių technologijų amžiuje, tad technologijos gali palengvinti mūsų gyvenimą įvairiuose sferose. Įprasta, kad verslas įvairias technologijas ir sprendimus išbando pirmas, o kai kurios kuriamos būtent verslo procesams palengvinti. Toks sprendimas yra ir barkodų skaitytuvai, be kurių šiandien neįsivaizduojame komercija ir prekyba.

Kur pritaikomi barkodų skaitytuvai?

Brūkšninių kodų skaitytuvai naudingi visur, kur dirbama su prekėmis. Tai reiškia, kad jeigu dirbama su produktais ir prekėmis, kurios turi barkodą, tuomet naudingas ir toks skaitytuvas. Dažniausiai šie skaitytuvai labai plačiai naudojami prekyboje. Barkodų skaitytuvas reikalingas prekių inventorizacijai. Skaitytuvas greitai ir tiksliai nuskenuoja kodą ir pateikia informaciją apie prekę. Taip pat skaitytuvas reikalingas ir pačiame pardavimo procese. Nuskenavęs kodą, skaitytuvas perduoda informaciją kompiuteriui, o šiame tuojau pat užsidega kaina, likutis, kita reikalinga informacija.

Skaitytuvai šiandien jau yra neatsiejama tokių procesų dalis. Dar neseniai nebuvo keista, kad parduotuvėje kasininkė prekės kainas žino atmintinai ir pati suveda jas į kasą. Šiandien toks procesas jau yra retenybė. Juk kyla didžiulė klaidų rizika, o barkodų skaitytuvai padeda to išvengti. Taip pat vis rečiau galima pamatyti ir tai, kai pardavėjai salėje rankiniu būdu renka informaciją apie prekes, jas patys skaičiuoja ir analizuoja visus duomenis. Nes patogiai tą darbą padaro išmanus skaitytuvas.

Kokius skaitytuvus rinktis?

Rinkoje kiekvienais metais pristatomi vis naujesni, vis patogesni skaitytuvų modeliai. Galima rinktis iš labai plataus pasirinkimo. Vieni yra didesni, kiti mažesni. Taip pat skiriasi skaitytuvų modeliai, gamintojai. Tačiau dažniausiai pirmiausia reikia žinoti, kokio tipo skaitytuvas Jums reikalingas.

    • Nešiojami. Šio tipo skaitytuvai dažniausiai naudojami pardavimų salėje. Jie yra su ekranu ir gali skenuoti įvairias prekes. Dažniausiai tokio proceso metu skaitytuvas tik surenka duomenis, o tik vėliau juos perkelia į kompiuterį. Taigi tokie skaitytuvai reikalingi analizuojant prekių likučius, planuojant žaliavų pirkimą, atliekant inventorizaciją, prižiūrintis tvarką, tikrinant prekių galiojimo terminus ir kainas.

    • Su laidu. Laidiniais barkodų skaitytuvai dažniausiai naudojami pačiame pardavimo procese. Skaitytuvas nuskaito kodą ir iš karto parodo pirkėjui kainą. Dažniausiai tokie skaitytuvai yra POS sistemos dalis. Naudojant sistemą, skirtingi jos elementai keičiasi informacija, taigi visi procesai vyksta sklandžiau, greičiau ir sumažėja klaidų ar netikslumų tikimybė.

Kur įsigyti patogų skaitytuvą?

Šiandien net ir naujausių modelių barkodų skaitytuvus galite rasti internete. Čia jų pasirinkimas tikrai platus. Apžvelgę visus modelius, galite palyginti kelis ir išsirinkti tokį, kurio charakteristika geriausiai atitinka Jums reikalingo skaitytuvo. O prireikus konsultacijos, pardavėjas mielai patars ir padės išsirinkti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *