Ar dėl įskilimo reikalingas stiklų keitimas automobiliams?

Tai pakankamai dažnas bei daugeliui vairuotojų aktualus klausimas. Kadangi kartais įskilimai gali būti ir pakankamai nedideli bei praktiškai netrukdyti vairuojant. Tačiau dažnu atveju dėl to praeiti techninės apžiūros jau nebus įmanoma. Aišku, kelių centimetrų įskilimas dar toleruotinas, jeigu nėra vairuotojo matymo zonoje. Tačiau kitais atvejais turės būti įdėti nauji bei nepažeisti kokybiški automobilių stiklai. Dar kitas atvejis yra įdaužos, kurios dar mažesnės ir jas gana nesunkiai galima sutvarkyti, bent jau dažnu atveju. Tačiau delsiant ir jos gali plėstis bei tapti tais pačiais įskilimais. Taigi, tai labai priklauso nuo situacijos, tačiau praktiškai nė vienu atveju neverta delsti.

Įdaužų remonto niuansai, kokie jie?

Tai gana praktiškas bei ekonomiškas būdas, leidžiantis išspręsti įdaužų ar netgi nedidelių įskilimų problemą. Kadangi kokybiški automobilių stiklai kainuoja tikrai nemažai. Todėl tai jau tampa kraštutiniu variantu, kai neįmanoma sutvarkyti įskilusios vietos. Taip gali nutikti dėl dviejų priežasčių. Pirmoji, kai įskilimas pernelyg didelis, dažniausiai pakanka vos kelių centimetrų, jog jo sutvarkyti nebūtų įmanoma. Taip pat neįmanoma tvarkyti įdaužų, kurios yra labai arti stiklo krašto. Tokiais atvejais vienintelis variantas ir bus stiklų keitimas automobiliams. Kadangi net ir nedideli įskilimai bėgant laikui plečiasi. O tai jau užkerta kelią atitikti techninės apžiūros keliamus reikalavimus.

Kokybiški automobilių stiklai bus pažeidžiami sunkiau?

Pažeidimai gali atsirasti dėl pačių įvairiausių priežasčių. Tačiau dažniausiai nukenčia būtent priekinis automobilio stiklas, į kurį bet kada gali pataikyti nuo kelio pakilęs akmenukas ar kažkoks kitas smulkus daiktas. Ir tokiu atveju jau nelieka nieko kito kaip tik stiklų keitimas automobiliams. Kas kartu reiškia ir nemažas išlaidas, ypač, jeigu įskilimas didesnis ir jo sutvarkyti kitu būdu neįmanoma. Tuomet galima rinktis iš pigesnių ir brangesnių stiklų. Kurie neretai atitinkamai laikomi kokybiškesniais ir ekonomiškesniais. Tačiau ar tai turi įtakos jų ilgaamžiškumui bei atsparumui pažeidimams? Kažkiek taip, tačiau esant stipresniam smūgiui jo gali neatlaikyti net ir pats kokybiškiausias stiklas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *