2 Donatai – įdomūs faktai apie grupę TOP 10

2 Donatai – populiarus muzikinis duetas, kurį sudaro Donatas Čižauskas ir Karolis Akulavičius. Būtent ši dabartinė grupės sudėtis koncertuoja nuo 2016 metų, kai jų keliai susitiko TV projekte „Lietuvos balsas“.

Paradoksalu, bet grupėje 2 Donatai yra tik vienas Donatas 🙂 Visgi, grupės atsiradimo metu buvo ir antras dainininkas tokiu pačiu vardu. Apie visa tai ir dar daugiau – mūsų naujoje TOP 10 įdomių faktų rubrikoje.

TOP 10 – įdomūs faktai apie 2 Donatai grupę

1. „2 Donatai“ grupė oficialiai buvo pristatyta 2014 metų pabaigoje. Du tuometiniai TV projekto „Lietuvos balsas“ dalyviai Donatas Čižauskas ir Donatas Balvočius suvienijo jėgas ir tapo naujuoju muzikos duetu Lietuvoje. Iki tol abu atlikėjai koncertavo pavieniui. Tą darė įvairiuose renginiuose, vestuvėse, šventėse.

2. Jau 2015 metų pabaigoje duetas pristatė pirmąjį savo muzikinį albumą pavadinimu „Viskas Pusiau“. Pirmajame albume buvo 12 dainų, iš kurių keletas buvo sukurtos grupės nario Donato Čižausko. Tad jis ne tik puikus dainininkas, bet ir dainų žodžių bei muzikos kūrėjas.

3. „Tyliai akis užmerkiu“ – viena iš autorinių D.Čižausko dainų, kuri buvo įtraukta į pirmąjį kolektyvo muzikinį albumą.

4. Prabėgus keletui mėnesių po albumo išleidimo – grupėje 2 Donatai įvyko permainos. 2016 metais iš dueto dėl asmeninių priežasčių pasitraukė Donatas Balvočius. Visgi, grupė nesubyrėjo, o pasipildė nauju nariu. Prie D.Čižausko prisijungė kitas „Lietuvos balsas“ dalyvis Karolis Akulavičius

5. Nors naujasis grupės dalyvis yra kitokiu vardu, tačiau buvo nuspręsta nekeisti dueto pavadinimo, o tiesiog naujoką simboliškai pakrikštyti Donatu 🙂

6. Abu grupės nariai yra sukūrę šeimas.

7. Man nereikia debesų – tai antrasis kolektyvo muzikinis albumas, kuris buvo išleistas 2018 metais.

8. Tais pačiais (2018) metais, muzikiniuose apdovanojimuose „Aukso lašas“ duetas buvo pripažintas metų grupe.

9. Šiais, 2019 metais, kolektyvas pristatys savo trečiajį savo CD – Albumas vertas milijono.

10. Iš mano širdies – naujausia grupės daina, kuri jau užkariavo muzikos gerbėjų širdis.

2 donatai
2 donatai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *