Lietuvos repo ir hiphopo grupės bei atlikėjai TOP 10

Repas ir Hiphopas – populiarūs muzikos žanrai Lietuvoje. Mūsų šalyje yra ne viena šio stiliaus muzikos grupė grupė, kuri sugeba pritraukti tūkstančius gerbėjų į savo koncertus, o jų dainos internete pasiekia kelis milijonus perklausų. Tad šįkart Popdainos.lt kolektyvas nusprendė sudaryti Lietuvos repo ir hiphopo grupių bei atlikėjų reitingą – TOP 10.

Sudarydami šį reitingą pagrinde atsižvelgėme į repo ir hiphopo grupių dainų perklausų skaičių Youtube.com svetainėje. Taip pat TOP 10 reitingui šiek tiek įtakos turėjo ir tai, kokius muzikos apdovanojimus yra gavę atlikėjai bei koks buvo jų kūrybinis produktyvumas, populiarumas pastaraisiais metais.

1. Lilas ir Innomine – hiphopo muzikos duetas iš Vilniaus, kuris susibūrė 2009-ais metais. Grupė yra laimėjusi ne vieną prestižinį Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimą. Tarp kurių ir geriausia metų hiphopo grupė. 2016 metais grupės daina „Karina” buvo pripažinta geriausia metų hiphopo daina. Internete šis kūrinys yra pasiekęs net 13 milijonų perklausų. Mūsų subjektyvia nuomone, tai populiariausia Lietuvos hiphopo grupė.

2. Reperis Alekna 2018 metais išleido dainą – Tu Esi Noriu (feat. Otreya) ir per metus laiko šis kūrinys youtube svetainėje buvo perklausytas daugiau, kaip 9.1 milijonus kartų. Tai apskritai yra viena populiariausių praėjusių metų lietuviškų dainų. Ir toli gražu tai ne vienintelė didelio populiarumo susilaukusi atlikėjo daina. Reperio tikrasis vardas ir pavardė – Andrius Aleknavičius.

3. Hiphopo grupei Mad Money skyrėme trečią vietą. 2014 metais šis kolektyvas kartu su jau minėtu reperiu „Alekna” pristatė kūrinį „Mi Casa Tu Casa”, kuri iki šios dienos yra pasiekusi net 7 milijonus perklausų internete. Mad Money grupę sudaro trys nariai Gediminas Melnikas, JSK, D-Christian.

4. Hiphopo kolektyvas „8 kambarys„, mūsų nuomone yra vertas ketvirtosios vietos. Žinomiausia jų daina „Ieškau” – populiariausia daina, kurios Noro remixas yra pasiekęs net 8 milijonus perklausų. Tiesa, originali jos versija – 4mln. Šis kūrinys buvo išleistas 2018 metais. 8 kambarys minėtą dainą įrašė kartu su kitu populiariu repo atlikėju – Niko Barisu. Grupę sudaro du nariai – Karolis Talutis (Talaz) ir Deividas Alejūnas (Corsalis). 8 kambarys pastaraisiais metais yra itin produktyvi grupė.

5. G&G Sindikatas – viena iš ilgiausiai gyvuojančių Lietuvos hiphopo grupių. G&G Sindikatas grupė sukurta 1996-ais metais, Vilniuje. Pagrindinė grupės sudėtis – Svaras, Kastetas, Doncavas ir DJ Mamania. Populiariausia daina internete – Laikas keistis (3.8mln perklausų). Tiesa, pastaraisiais metais G&G Sindikatas grupės kūriniai nepasiekia tokio didelio populiarumo, ką pavykdavo padaryti prieš du dešimtmečius. Būtent dėl šios priežasties šiai legendinei hiphopo ir repo grupei skyrėme tik 5 vietą. Eilę metų atgal šis kolektyvas neabejotinai būtų buvęs pirmoje vietoje.

6. Tie Geresni – 2011 metais susibūrusi hiphopo grupė, kurią sudaro vokalistai Karpiz (Vytautas Strazdas), Lt Zoo (Rokas Grosmanas), Boostas (Paulius Milauskas), muziką kuriantis ReWritable (Giedrius Stasiulionis) ir didžėjus DJ Swix (Ignas Vaicekauskas). 2013 metais kolektyvas pelnė geriausios Lietuvos hiphopo grupės apdovanojimą. Populiariausia daina – Superstar, kurią įrašė kartu su jau minėtu populiariuoju duetu – Lilas ir Innomine.

7. Flying Saucer Gang – 2017 metais susibūrusi hiphopo grupė ir per savo trumpą gyvavimo laikotarpį jau nuskynė keletą apdovanojimų. Grupę sudaro 4 nariai (Retro, Amphibian, OG Version, 335d), o vienas iš jų – OG Version, nevengia atlikti ir solo pasirodymų. Populiariausias atlikėjo kūrinys „Kevinas Durantas” yra pasiekęs net 4mln perklausų youtube svetainėje skaičių. Nors pati Flying Saucer Gang grupė dar tokiais skaičiais pasigirti negali, tačiau keletas populiariausių jų dainų yra perkopę 1 milijoną perklausų.

8. Sadboi – 2018 metais susibūrusi pop repo grupė, kuri jau spėjo išleisti keletą didelio populiarumo sulaukusių kūrinių. Pats populiariausias – Mohito. Ši daina jau perkopė 4 mln perklausų. Sadboi grupę sudaro du nariai – Edgar Wndrkid Koldaras ir Artiomas Penkevičius.

9. Niko Barisas – muzikos prodiuseris ir reperis, kuris išgarsėjo kuomet kartu su grupe „8 kambarys” sukūrė ir įrašė dainą „Ieškau”. Apie šio kūrinio neeilinį populiarumą rašėme ankščiau. Kiti keli jo kūriniai taip pat yra perkopę 1mln perklausų ribą.

10. Ironvytas – Lietuvos reperis, kurio tikrasis yra Vytautas Medineckas. Atlikėjas yra įrašęs ne vieną dainą, kuri yra perkopusi 1mln perklausų skaičių youtube puslapyje. Pati populiariausia daina – Aukščiau (2.5mln).

Vietos dešimtuke neužteko, tačiau verti jo – Pushaz, kuris su Linu Adomaičiu yra įrašęs didelio populiarumo sulaukusią dainą „Ji mano” (4mln). Taip pat atlikėjas Omerta su daina „Pažvelk” (2.8 mln), kurią įrašė kartu su „Svaras” ir „Justify”, bei reperis Dallasas, kurio daina „Kur Mano Laimė” yra peržengusi 2.4mln perklausų skaičių.

Kažką praleidome? Nesutinkate su TOP 10 reitingo pozicijomis? Tuomet kviečiame išsakyti savo nuomonę šio pranešimo komentarų skiltyje ir mes atsižvelgsime į jūsų nuomonę 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *