Siųstis dainas iš Youtube – nelegalu ir nesaugu

Kaip parsisiųsti dainas iš Youtube – tai pakankamai populiari paieškų frazė internete. Visgi, prieš tai darant reikėtų žinoti, jog siųstis dainas iš Youtube yra nelegalu ir nesaugu.

Nelegalu

Pradėkime nuo to, kad dainų parsisiuntimas iš Youtube yra neteisėtas. Svetainės ir programos, kurios suteikia galimybę siųstis dainas iš minėtos video ir audio talpyklos dažnu atveju yra nelegalios, o jomis besinaudojantys asmenys pažeidžia autorinių teisių įstatymus. Šis niuansas negalioja tik tuomet, jei vaizdo ar audio savininkas duoda sutikimą siųstis dainas ar video nemokamai. Tiesa, autoriai tokiu atveju dažniausiai patalpina savo produktus kitokio pobūdžių talpyklose. Tokiose, kur jų paskirtis ir talpinti įrašus tam, kad kiti galėtų juos parsisiųsti.

Nesaugu

Siųstis dainas iš Youtube gali būti itin nesaugu ir pridaryti jums kur kas daugiau žalos, nei sutaupysite nemokamai parsisiuntę dainas. Atlikus analizę tenka pastebėti, kad dauguma svetainių, kurios suteikia galimybę parsisiųsti dainas iš Youtube yra užkrėstos virusais. Tuo labiau, jog dažnu atveju, norint konvertuoti dainas iš video formato tenka parsisiųsti specialią programinę įrangą į savo telefoną ar kompiuterį. Tokiu būdu ir patenka užkrėsti failą į jūsų mobilų įrenginį.

Žala

Kaip žinia, virusai pateikę į jūsų išmaniuosius telefonus ar kompiuterius gali sutrikdyti jų darbą (pradėti strigti), gali būti pavogti jūsų privatūs duomenys bei panaudoti prieš jus. Taip pat iš jūsų įrenginio gali būti vykdomas internetinės atakos prieš įvairius kitus puslapius ar sistemas. Tokiu būdu galite tapti nusikaltimų bendrininku. Ko pasekoje, gali būti blokuojami jūsų prietaisai ir tt.

Taigi, reziumuojant norime atkreipti jūsų dėmesį, jog siųstis dainas nemokamai iš Youtube yra nelegalu, nes pažeidžia autorių teises. Taip pat dainų parsisiuntimas iš nelegalių svetainių gali užkrėsti virusais jūsų kompiuterį ar telefoną. O tuomet jau patirsite kur kas daugiau išlaidų jį tvarkydami, negu sumokėdami kelis eurus per mėnesį už dainų parsisiuntimą iš legalių muzikos puslapių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *