Lietuviškos dainos: Populiariausi visų laikų radijo hitai

Lietuviškos dainos ne taip ir dažnai tampa hitais pagrindinėse mūsų šalies radijo stotyse. Pavyzdžiui tokiose kaip M-1 ar Radiocentras. Šių radijų stočių topų viršūnėse dažniausiai karaliauja populiariausios angliškos dainos. Visgi, per nepriklausomos Lietuvos istoriją buvo lietuviškų dainų, kurios nukonkuravo pasaulinius hitus ir eilę savaičių iš eilės dominavo minėtose radijo stotyse.

ŽAS – Palanga močiučių. Ši šmaikšti daina 2002 metais buvo išties nepakartojamas vasaros hitas. Viena vertus, tai kūrinys, kuris visiškai neatspindi visos ŽAS kūrybos ir muzikos stiliaus, tačiau kita vertus, per veiklos metus kolektyvo dainos buvo pačių įvairiuasių žanrų.

Biplan – Labas rytas. Štai ir aš. Neabejotinai Biplan grupės vizitinė kortelė. Jos išleidimo metu tai buvo pati pačiausia daina Lietuvoje. Lengvas, šiltas ir kasdieniškas. Būtent taip apibūdintume šį 1998 metais išleistą kūrinį.

Kastaneda – Myliu. Du Lietuvos reperiai įrašė krūvą puikių dainų, o pastaroji tapo, ko gero, populiariausia ir ilgiausiai išsilaikiusia pirmose radijo stočių topų pozicijose.

Andrius Mamontovas ir Atlanta – Kregždutės kregždutės. Tos dangaus gyvos žirklės. Dar ir dabar ausyse skamba dainos žodžiai ir melodija. Savo laiku buvo dar vienas lietuviškasis vasaros hitas. Daina ir vaizdo klipas į eterį išėjo 2004 metais.

G&G Sindikatas – Tomas. Ji lindo lindo, po manim palindo. Hiphopo atstovai sudrebino Lietuvą savo maištinga ir rėmus laužančia. Mūsų nuomone, tai pati įsimenamiausia ir daugiausiai populiarumo grupei atnešusi daina.

Marijonas Mikutavičius – Trys milijonai. Ko gero, nesuklysime, jei pasakysime, jog pabaigai pasilikome patį didžiausią visų laikų Lietuvos radijo hitą, kuris eilę savaičių neužleido pirmosios topų pozicijos. Sidnėjaus olimpinių žaidynių proga sukurtas kūrinys inspiravo tiek mūsų olimpiečius, tiek ir visus, kurie širdyje jaučiasi lietuvių tautos atstovais. Prie originalaus šios lietuviškos dainos atlikimo taip pat prisidėjo Deividas Staponkus, Audrius Rubežius, Asta Krikščiūnaitė.

https://youtu.be/8dRtQu2ydO0

Išvardintos lietuviškos dainos mūsų nuomone yra patys didžiausi hitai. Žinoma, šis sąrašas turėtų būti kur kas platesnis, nes išsamios analizės neatlikome, o tik rėmėmės savo subjektyviais pamąstymais ir prisiminimais. Jei manote, kad į šį sąrašą turėtų būti primygtinai įtrauktos dar kelios lietuviškos dainos, tuomet prašome jas įvardinti komentaruose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *