Spotify – populiariausia muzikos platforma

Spotify – populiariausia muzikos platforma Pasaulyje. Spotify idėjos autoriau yra švedai – Daniel Ek ir Martin Lorentzon. Šis internetinis projektas jiems jau sukrovė milijonus dolerių ir panašu, kad dar ilgus metus neš neįtikėtiną pelną.

Apie Spotify

Muzikos platforma Spotify buvo sukurta 2008 metais, o nuo 2013 metų veikia ir Lietuvoje. Skaičiuojama, kad 2017 metais buvo apie 140 milijonų šios platformos vartotojų, iš kurių 60 milijono mokėjo pinigus už paslaugas. Vartotojai gali šioje platformoje susidaryti mėgstamų dainų playlistus ar tiesiog klausytis ištisus muzikinius albumus. Taip pat veikia ir Spotify radijas. Yra teikiamos tiek nemokamos, tiek ir mokamos paslaugos. Spotify vadovai užtikrina, kad autoriai ir atlikėjai gauna nustatytą atlygį už jų kūrybos naudojimą.

Kaip naudotis Spotify

Spotify nemokamai

Spotify galima naudotis nemokamai, tačiau tokiu atveju vartotojai kartas nuo karto privalo išklausyti trumpas garsines reklamas (apie 15–30 sekundžių). Kai įsijauti į dainą, tokius reklamos išties erzina.
Populiariausia muzikos platforma nesuteikia galimybių nemokamai atsisiųsti dainų. Jas galima tik klausyti tiesiogiai parsisiuntus Spotify programėlę ar kompiuteryje atsidarius svetainę.

Spotify įkainiai

  • „Neribotas Spotify“. Paslaugos kaina – 3,49 EUR per mėnesį. Suteikiama neribota prieiga prie muzikos įrašų, nerodomi reklaminiai pranešimai.
  • „Spotify Premium“. Paslaugos įkainis – 6,99 EUR per mėnesį. Aktyvavus šią funkciją galima atsisiųsti pageidaujamus įrašus ir jų klausytis visuose savo įrenginiuose, net ir nuolat neprisijungus prie interneto. Vartotojams taip pat užtikrinama aukštesnė garso kokybė, netransliuojama reklama.

Taigi, mūsų žiniomis Spotify yra pakankamai populiari ir Lietuvoje. Tiesa, mūsų šalies vartotojai ilgą laiką buvo įpratę nemokamai ir nelegaliai siųstis dainas iš internetu, bet panašu, kad po truputį šie įpročiai keičiasi. Pranešama, kad vis daugiau žmonių tampa sąmoningesniais bei dažniau naudojasi legaliomis muzikos platformomis. Kviečiame šio pranešimo komentarų skiltyje palikti atsiliepimą apie šią muzikos platformą. Ar naudojatės? Kas patinka, nepatinka? Ar naudojatės mokamomis Spotify paslaugomis ar nemokamomis?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *